Cicle de conferències: Obrir per tancar

Cicle de conferències: Obrir per tancar

Cicle de conferències: Obrir per tancar

“Obrir per tancar” té la intenció de posar paraules i donar significat a allò que representa l’exhumació de Son Coletes, una de les majors fosses de la Guerra Civil a les Illes Balears. Vol posar en context els fets que ocorregueren abans, durant i després de la Guerra Civil. 

Aquest cicle de conferències, està format per vuit conferències  complementàries entre sí que formen un cicle que pretén donar una imatge global des de distints punts de vista, arqueològic, antropològic, històric, patrimonial, sociològic…

Es realitzarà a la Sala de Dalt del Teatre Municipal de Manacor, del 15 de març  a l’11 de maig, els dilluns a les 19 h a excepció de la darrera sessió que serà en dimarts. Les persones interessades a assistir a cada una de les sessions, el dia de cada ponència, han de recollir les entrades al Teatre entre les 18.15 i les 18.45 h. Cada conferència té la seva entrada, gratuïta, que es recull el mateix dia de la conferència i que assigna un seient concret i enumerat.

El monogràfic està adreçat a persones majors de 16 anys

Totes les sessions s’emetran en directe pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor.

Dates del cicle: del 15 de març a l’11 de maig de 2021.

Taller de poesia

Taller de poesia

_____

 

CURSOS I TALLERS

Taller de poesia (per a adults)

Ajornat fins a nou avís.

Informarem de noves dates en cas que es pugui programar durant el curs escolar 2019-2020

 

Un any més, el professor Joan Manuel i Homar oferirà un taller de poesia a l’Escola Municipal de Mallorquí.

L’objectiu d’aquest taller és observar des de diferents punts de vista com ha evolucionat la poesia al llarg del temps.

El mètode de treball serà comentar alguns poemes d’escriptors de totes les èpoques, amb la presència d’alguns poetes  mallorquins contemporanis.

A partir de dilluns, 24 de febrer, i fins al 20 de març de 2020 us hi podeu inscriure presencialment a l’Escola de Mallorquí!

 

Taller de poesia

Cursos d’història de Mallorca:

_____

 

CURSOS I TALLERS

Cursos d’història de Mallorca:

Al curs 2014-2015 s’iniciaren aquests cursos amb l’objectiu de donar a conèixer la història del poble mallorquí i interpretar i valorar el nostre patrimoni cultural i històric.

Les classes es basen en explicacions teòriques amb el suport de projeccions en Power Point i de material gràfic (vídeos, fotografies, textos…). A part, es fan itineraris històrics i excursions.

Destinataris: qualsevol persona a partir de 16 anys, amb ganes de conèixer la nostra història.

CURSOS 2019-2020

Inscripcions del 23 de setembre a l’11 d’octubre de 2019

Informació i matrícula al díptic que teniu aquí a baix:

 

Taller de poesia

Cursos de formació permanent

_____

 

CURSOS I TALLERS

Cursos de formació permanent

S’organitzen cicles de conferències, tallers, cursos monogràfics, grups de treball o seminaris sobre temes de cultura, sociolingüística, història de la llengua, etc. a càrrec d’especialistes i tècnics de prestigi. Aquestes activitats culturals es poden completar amb visites i excursions als llocs més adients. L’objectiu és fomentar i ensenyar la cultura autòctona. A més, el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional atorga a aquests cursos el reconeixement com a formació permanent del professorat no universitari i els concedeix els crèdits respectius.

Els cursos monogràfics de cultura que organitza l’Escola Municipal de Mallorquí són gratuïts i oberts a qualsevol persona que vulgui assistir-hi. Això no obstant, aquelles persones que vulguin un certificat d’assistència s’hi han de matricular.

 

FULLS DE CONTROL DE SIGNATURES

L’alumnat matriculat als cursos monogràfics ha de signar a cada conferència i a cada excursió a la qual assisteixi.

 

FITXES DE VALORACIÓ DEL CURS

L’alumnat matriculat ha d’emplenar una fitxa de valoració de cada sessió a la qual assisteixi i també una fitxa de valoració global del curs. En matricular-se, es facilitarà el model de cada fitxa en paper o bé s’enviarà per correu electrònic si se’ns dóna una adreça.

Les fitxes emplenades s’han d’entregar dins el termini d’una setmana després d’haver acabat cada curs, a l’oficina de l’Escola Municipal de Mallorquí o bé a l’adreça electrònica emm@manacor.org.

 

Taller de poesia

Ball popular i instruments tradicionals

_____

 

CURSOS I TALLERS

Ball popular i instruments tradicionals

Cursos d’instruments tradicionals 

Curs de sons de pagès I i II (nivell inicial i segon nivell): s’ensenya a sonar la guitarra i/o el guitarró i a cantar el ball de pagès, així com es feia a la zona de Llevant.

Curs de xeremies, tamborí i fabio al Molí d’en Beió i a Son Macià 
(nivell inicial) adults i infants:

a partir de 6 anys, tamborí
a partir de 7-8 anys, fabiol
a partir de 16 anys, xeremies

Tallers de ball de bot i de mateixes

L’Escola organitza tallers de ball de bot de tots els nivells (iniciació, intermedi i perfeccionament) i tallers específics de mateixes.

Explicació del que s’ensenya a cada nivell:

Iniciació: jotes, boleros, fandango pollencí, balanguera i introducció al fandango mallorquí.

Intermedi: fandango mallorquí i menorquí, jotes de 4, jotes de fileres i jotes de Muro. Repàs de jotes, boleros, fandango pollencí i balanguera (s’ha de saber ballar el que es fa a iniciació).

Perfeccionament: bolero de Ciutadella, jota des peuet, boleros vells, jota de Ferreries, bolero de Castelló i altres balls composts. Repàs de jotes, boleros, balanguera, fandango pollencí, mallorquí i menorquí (s’ha de saber ballar el que es fa a l’intermedi).

Mateixes iniciació: cal saber ballar jotes.

Mateixes perfeccionament: taller per ampliar i aprofundir punts de les mateixes.

 

TALLERS 2020-2021

Inscripcions: del 12 al 15 d’abril de 2021

Informació i matrícula al dítpic que teniu aquí a baix: