La Mulassa de Manacor

La Mulassa de Manacor

_____

 

PROJECTES

La Mulassa de Manacor

La Mulassa de Manacor és una bèstia elaborada amb l’objectiu de revifar la festivitat de St. Jaume, patró de Manacor. Després de descobrir que antigament per les festes de Sant Jaume se sortejava una mula, la qual era endiumenjada i passejada pels carrers del poble, representants de l’Associació d’Amics de l’Escola de Mallorquí varen proposar a l’Escola recuperar aquesta tradició.

L’any 2015 la Mulassa va sortir per primera vegada a les festes de St. Jaume de Manacor. Des del 2016, la Mulassa és propietat de l’Ajuntament de Manacor, que la custodia i vetla per les seves dues sortides anuals a través de l’Escola de Mallorquí.

Actualment, Mulassa, mulassers i músics surten dos dies el juliol: el dia de la Crida de St. Jaume i el dia de l’Encamisada. Executen dos balls diferents, tot fent un recorregut pels carrers del poble de Manacor. L’acompanyen 8 mulassers, que són els portadors de la bèstia, i una colla de músics.

La Mulassa de Manacor

Cultura popular: les danses rituals de Manacor

_____

 

PROJECTES

Cultura popular: les danses rituals de Manacor

Seguint el calendari festiu, els escolars de Manacor coneixen una de les mostres més importants de la tradició i la cultura que ens identifica com a poble, les danses rituals.

L’activitat es desenvolupa en tres sessions: la dansa dels Indis, els Moretons i els Cossiers. Aquests tallers s’ofereixen cada any a l’Oferta educativa de l’Ajuntament de Manacor i l’activitat està adreçada a alumnes d’infantil.

La Mulassa de Manacor

Coneix els Cossiers

_____

 

PROJECTES

Coneix els Cossiers

A partir d’unes sessions pràctiques els escolars coneixeran una de les mostres més importants de la tradició i la cultura que ens identifica com a poble, les danses dels Cossiers de Manacor.

Aquesta activitat s’ofereix des del curs 2015-2016 a l’Oferta educativa de l’Ajuntament de Manacor i està adreçada a alumnes escolaritzats al municipi de Manacor de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i mòduls professionals.

La Garangola

La Garangola

_____

 

PROJECTES

Galeria d’imatges La Garangola 2016

La Garangola

És un projecte que s’inicià el 2013. És un concurs organitzat per l’Escola Municipal de Mallorquí. Té com a objectiu fomentar el coneixement de l’entorn social i cultural i l’ús de la llengua catalana entre els alumnes de 1r de batxillerat de diversos centres educatius de Mallorca.